Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oszthatóság

Főoldal » Középiskola » Matematika
355
helo!! nagyon rossz vagyok matekból, ezért ha lehetne valaki részletesen el tudja magyarázni, hogy ezt hogyan kell levezetni, illetve kiszámolni?
"Az első 100 pozitív egész szám között hány olyan van, amely nem osztható 2-vel, sem 3-mal?"
Itt csak az oszthatósági szabályokkal kell ügyködni, vagy van valami egyszerűbb módja a kiszámolásának?
Köszönöm! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, oszthatóság
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2-vel osztható van 100:2 = 50 db

3-mal osztható van 100:3 = 33 db

2-vel és 3-mal is osztható az, amelyik osztható 6-tal, abból van 100:6 = 16 db.

100-(50+33)+16 = 33 db van, ami nem osztható 2-vel és 3-mal sem.

Számoljuk meg:

1,5,7,11,13,17,19,23,25,29

31,35,37,41,43,47,49,53,55,59

59,61,65,67,71,73,77,79,83,85,89

91,95,97
0