Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
410
két egymástól 10 méterre álló egyenes fa magassága 7, illetve 12 méter. milyen távol van egymástól a két fa csúcsa?
tudom hogy hülye kérés de már 35 éve tanultam. és most nem tudom.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mivel tudjuk, hogy a két fa egymástól 10 méterre áll, a távolságuk az A és B pontok között 10 méter. Tudjuk továbbá, hogy az A és B pontokból mért magasságok 7 és 12 méter.

Használjuk a Pitagorasz-tételt a háromszög oldalhosszaira:

D2 = (12-7)2 + 102
D2 = 125
D =  125 
D = 11,18 méter

Tehát a két fa csúcsa körülbelül 11,18 méter távolságra van egymástól.
0