Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladatban segítség?

Főoldal » Középiskola » Fizika
354
Sziasztok!
Nagyon elvékonyított aramyfóliát aranyfüstnek nevezünk. A manapság előállított aranyfüst tízezred milliméter (10^-7 m) vastag. Mekkora felületet teríthetünk be 1 g ilyen aranyfóliával?

Válaszaitokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#fizika #atom #modern fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`V=m/rho=1/(19,32)=0,05cm^3=5*10^(-8)m^3`

`V=A*h`

`A=V/h=(5*10^(-8)m^3)/(10^-7 )=0,5m^2`
0