Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 5 osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
362
Az iskolában szelektív hulladékgyűjtés volt.Az ötödik osztályosok palackokat gyűjtöttek.Műanyag palackból 4000 db gyűlt össze ami az összes palack 5/8 -ad része.Hány palackot gyűjtöttek összesen az ötödikesek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a szám amit keresünk, azaz az összes palack, jelöljük x-el. Tudjuk, hogy 4000 az x-nek az 5/8 -a. Ezt egyenletként úgy tudjuk felirni hogy 4000 = 5/8 · x
átvisszük a törtet a bal oldalra:
4000 · 8/5 = x
6400 = x = az összes palack

0