Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan oldjam meg?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
478
Egy könyvből kiesett valahány szomszédos lap. Az első kiesett oldal oldalszáma 163 volt. Az utolsó kiesett oldal oldalszámában ugyanezek a számjegyek szerepeltek, csak éppen más sorrendbe. Hány lap esett ki a könyvből?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1 lap=2 oldal(szám)
Ha ugyanazok a számok voltak akkor lehet az oldalak száma 316, 361, 613 és 631.
316-ból kivontam a 163-at, elosztottam 2-vel, az 66,5 ezért ez nem jó, mert egész számot keresünk.
(361-163)/2= 99, ez jó.
(613-163)/2= 225, ez is megoldás.
(631-163)/2= 234, és ez is jó lehet.
1