Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
351
15 cm³, 1,2g/cm³ sűrűségű 25m%-os H₂SO₄ hány KOH-val lép reakcióba maradék nélkül?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
A 'hány' után lemaradt egy mértékegység (valószínűleg gramm).

`H_2SO_4` + 2 `KOH` `to` `K_2SO_4` + 2 `H_2O`

`M_(H_2SO_4)` = 98 `g/(mol)`

`M_(KOH)` = 56 `g/(mol)`

15 `cm^3` kénsavoldat tömege `15*1.2` g, ebben van `15*1.2*0.25` g kénsav, ami `(15*1.2*0.25)/98` mol. Ez reagál az egyenlet szerint `2*(15*1.2*0.25)/98` mol KOH-dal, aminek a tömege `2*(15*1.2*0.25)/98*56` = `color(red)("5,14 g")`.
0