Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Valaki tud segíteni ezeknek a feladatoknak a megoldásában? Köszi

Főoldal » Középiskola » Fizika
414
Csak egy pontosokat kell és az első két pontost.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, energia, munka, hatásfok
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1. feladat:
μ =0.2 g= 9.81 m/s² m = 10kg s = 100m
F súrlódási erő =μ · F nyomóerő = 0.2 · 9.81m/s² · 10kg = 19.62N
munka W = Fsúrl · út 19.62N · 100m =1962 J ez egyenlő a fejlődő hőmennyiséggel.


0