Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi a megoldása?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
368
Egy tálcán 20 tojás van, közülük 5 db záp.
A) mennyi az esélye, hogy a kiválasztottak közül pontosan 3 db lesz záp?
B) mennyi az esélye, hogy a kiválasztottak között legalább 1 db lesz záp?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
a.)
`P=(((5),(3))*((15),(2)))/(((20),(5)))*100=color(red)("6,77" \ %)`


b.)
`P=(1-(((15),(5)))/(((20),(5))))*100=color(red)("80,63" \ %)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Előre is köszönöm :) Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni.
Módosítva: 2 éve
0