Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
361
734, 736 és a 742 kellene függvénnyel
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
és a 732 is
0

732.)

`2x^2-13x+20lt0`

`2x^2-5x-8x+20lt0`

`x*(2x-5)-4*(2x-5)lt0`

`(2x-5)*(x-4)lt0`

1. eset:

`2x-5lt0`

`2xlt5`

`xlt5/2`



2. eset:

`x-4gt0`

`xgt4`

`color(red)(x in langle5/2; \ 4 rangle)`




734.)
`-3x^2+5x+2ge0`

`-3x^2+6x-x+2ge0`

`(x-2)*(3x+1)le0`

1.eset:

`x-2le0`

`xle2`



2. eset:

`3x+1ge0`

`3xge-1`

`xle-1/3`

`color(red)(x in [-1/3; \ 2 ])`




736.)
`4x^2-4x+1gt0`

`(2x-1)^2gt0`

`2x-1=0`

`2x=1`

`color(red)(x=1/2)`




142.)
`(x^2-15x)/3gt108-5x`

`x^2-15xgt324-15x`

`x^2gt324`

`|x|gt18`


`xgt18`

`-xgt18`

`color(red)(x in langle-oo;-18 rangle cup langle18;+oorangle)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Előre is köszönöm :) Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni.
Módosítva: 2 éve
0