Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Főoldal » Középiskola » Matematika
556
Határozza meg a szabályos 4,5,6 szögek szögeit, átlóik számát
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
4 szög:

`x=(n*(n-3))/2=(4*(4-3))/2=color(red)(2)`

`alpha=((n-2)*180°)/n=((4-2)*180°)/4=color(red)(90°)`



5 szög:

`x=(n*(n-3))/2=(5*(5-3))/2=color(red)(5)`

`alpha=((n-2)*180°)/n=((5-2)*180°)/5=color(red)(108°)`



6 szög:

`x=(n*(n-3))/2=(6*(6-3))/2=color(red)(9)`

`alpha=((n-2)*180°)/n=((6-2)*180°)/6=color(red)(120°)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Előre is köszönöm :) Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni.
Módosítva: 2 éve
1