Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan kell kiszámolni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
360
Két vektor merőleges egymásra. Az egyik vektor a(8;6), a másik b(3;y). Mi lehet ez utóbbi vektor második koordinátája?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
vektor, koordináta
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Két vektor akkor merőleges egymásra, ha a skaláris szorzatuk nulla. A skaláris szorzatot az alábbi képlettel számolhatjuk ki: `a*b=a_x*b_x+a_y*b_y`

`8*3+6*y=0`

`24+6y=0`

`6y=-24`

`color(red)(y=-4)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Előre is köszönöm :) Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni.
Módosítva: 2 éve
0