Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Derivalas

Főoldal » Középiskola » Matematika
380
Valaki tudna segíteni a bekatikázott feladatokban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat:
f(x)=2·x⁴-4·x²-3
f(x)=2·4·x³-4·2·x=8x³-8x=8x·(x²-1)=8x·(x-1)·(x+1)

f(1)=-5 és f'(1)=0
érintő egyenlete Y=-5

2. feladat:
f(x)=x²-√x
∫x²-√x+√x dx = ∫x² dx = x³/3 alkalmazod a N-L formulát--> 64/3-1/3=63/3=21

1