Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
343
Juliskát az anyukája leküldi a boltba 1l tejért, 25dk sajtért, és fél kg kenyérért. 1000ft-ot ad neki. a boltban 230ft-os tej ára 20%-kal olcsóbb volt, sajtot csak egyfélét talált amelynek kilója 2400ft. viszont 2 féle 1 kg-os kenyérből választhatott: az egyik 350ft a másik 440ft-ba került. Melyik kenyeret válassza,hogy a háromféle élelmiszerre elég legyen az 1000ft-ja?

Megoldási terv is legyen pls
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

A feladat megoldásához először kiszámoljuk, hogy mennyibe kerül a tej, a sajt és a kenyér :

Tej: 230 Ft * 1 l *0,8 = 184 Ft Sajt: 25 dkg = 0,25 kg, így 0,25 kg * 2400 Ft/kg = 600 Ft Kenyér fél kg: Az egyik 175 Ft, a másik 220 Ft

Ezután összeadjuk az árakat:

184 Ft + 600 Ft + 175 Ft = 959 Ft (az olcsóbb kenyérrel) 184 Ft + 600 Ft + 220 Ft = 1004 Ft (a drágább kenyérrel)
Az olcsóbb kenyeret kell választani
1