Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Körmozgás

Főoldal » Középiskola » Fizika
1843
A megoldások meg vannak adva, csak a kiszámolás folyamata kellene.

Egy 810 km/h sebességű repülőgép 10km sugarú körpályán halad.
a, Mennyi a repülőgép szögbeesése? (0,0225 1/s)
b, Mennyi idő alatt tesz meg egy félkört? (139,5s)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A repülőgép sebessége 810 km/h SI-be átszámolva v= 810/3,6= 225
a körpálya sugara R= 10 000m

a) ω= 2π/T
T= 2*R*π/v
tehát T= 279,25s
ω=2π/T = 0,02251/s

b)
mivel egyenletes körmozgás a félkört T/2 idő alatt teszi meg
tehát t= 139,625s
1