Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
335
Tudnátok segíteni? Csatoltam képet!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A sin függvény fordítottja az arcsin:

`arcsin 0.4 = 0.411517 rad = 0.411517 // pi * 180 = color(red)23.578178^o`

De mivel a sin periodikusan ismétlődik, több számra is ugyanazt az értéket adja. Viszont a feladat leszögezi, hogy egy háromszög szögéről van szó, tehát csak a (0, 180) intervallumba tartozó értékek jöhetnek szóba. Vagyis még egy, a már ismert szög kiegészítő szöge:

`180^o - 23.578178^o = color(red)156.421822^o`

(Megjegyzés: talán a leg kézügybe eső „számológép” amely képes arcsin számításra, az a böngésződ. Csak figyelj rá, hogy nem fokokban, hanem radiánban számol.)
1