Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 11. osztály SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
391
Mekkora az 5 cm sugarú körbe rajzolt szabályos ötszög területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az ötszög területe 5 darab háromszög területének az összege, ahol a háromszögnek ismert 2 oldala és a közrezárt szög. Tehát a terület képletük:
`T = a * c * sin β // 2`

`T_△ = r * r * sin \beta // 2 = 5 * 5 * sin 72 // 2 = 25 * 0.951057 // 2 = 11.888206 cm^2`

`T = T_△ * 5 = 11.888206 * 5 = \color{red}59.441032 cm^2`
Módosítva: 2 éve
0