Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok, Az alábbi feladatban segítséget szeretnék kérni, levezetéssel.

Főoldal » Középiskola » Matematika
327
Csatoltam a feladatot. Előre is köszönöm szépen.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
AD=BC=136 (téglalap szemközti oldalai = hosszúak)
FC=AE=64 (AED háromszög, és a CFB háromszög egybevágóak, azaz oldalaik nagysága megegyezik)
AF=AC-FC =389-64=325
EF=AC-(FC+AE)=389-2*64=261
A BCF háromszögre felírva a Pithagorasz-tételt: BF2+FC2=BC2, kapjuk, hogy BF=120
A AFB háromszögre felírva a Pithagorasz-tételt: AF2+FB2=AB2, kapjuk, hogy AB=346,5
ED=BF
0