Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mèrtan

Főoldal » Középiskola » Matematika
343
Valaki tudna segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
r·π·90/180 = 10π amiből r= 20 cm
Az AOB háromszög területe: 20·20/2=200 cm²
AOC negyedkör (vagy ha úgy tetszik körcikk) területe= 20²·π/4 = 100π cm²

A satírozott rész területe: 200+100π = 514 cm²
0