Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Köszönöm a segítséget!

Főoldal » Középiskola » Matematika
341
Egy derékszögű háromszögben az egyik hegyesszög szögfelezője a befogót m és n hosszúságú szeletekre osztja. Határozzuk meg a másik befogót és az átfogó hosszát.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
tgα=n/a ⇒⇒ a=n/tgα
(m+n)2 + a2=c2
(m+n)2 +(n/tgα)2=c2
0

Ez a megoldás csak nem értem miért.
0