Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
346
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,

`3^5*(3^2)^4` = `3^(5+2*4)` = `3^(13)`

b,

`(2^8*7^8)/14^3` = `(2*7)^8/14^3` = `14^8/14^3` = `14^(8-3)` = `14^5`

c,

`a^4*(a^4)^2:a^3` = `a^(4+4*2-3)` = `a^9`
1