Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmus, exponenciális egyenlet szöveges

Főoldal » Középiskola » Matematika
368
A csatolt szöveges feladat megoldásában szeretném a segítségedet kérni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#matek #logaritmus #exponenciális #szöveges
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`"0,01"*"0,7"*N_0*2^(-t/("4,51"*10^9))="0,3"*N_0*2^(-t/("7,1"*10^8))`

`2^(-t/("4,51"*10^9))=300/7*2^(-t/("7,1"*10^8))`

`2^(-t/("4,51"*10^9)+t/("7,1"*10^8))=300/7`

`-t/("451"*10^8)+t/("71"*10^7)=log_2 \ 300/7`

`380t=32.021*10^7*log_2 \ 300/7`

`t=(32.021*500000log_2 \ 300/7)/19`

`color(red)(t=4,57*10^9)`
1