Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
406
Valaki tudna ebben segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
Kiszámolod a `98°`-os szöggel szemközt levő átlót egy egyszerű cosinusz tétellel.

`x=sqrt(a^2+b^2-2*a*b*cosalpha)=sqrt(22^2+33^2*2*22*33*cos98°)=42,13 \ m`

Van egy háromszöged. Melyben ismersz két oldalt valamint az általuk közbezárt szöget. Ennek először kiszámoljuk a területét.

`T=(a*b*sinalpha)/2=(22*33*sin98°)/2="359,47" \ m^2`

Majd kiszámolod a `98°`-os szöggel szembelévő szöget szintén egy cosinusz tétellel amit én rendeztem a szögre mert így gyorsabb.

`beta=cos^-1 \ ("42,13"^2-(24^2+36^2))/(-2*24*36)="86,8"°`

Kaptunk még 1 háromszöget melyben ismerünk 2 oldalt és az általuk közbezárt szöget. Ennek a háromszögnek is kiszámoljuk a területét.

`T=(c*d*sinbeta)/2=(24*36*sin"86,8"°)/2="431,33" \ m^2`

A feladat azt mondja, hogy `130 \ m^2` területet nem kell befüvesíteni tehát.

A befüvesítendő terület: `"359,47"+"431,33"-130=color(red)("660,8" \ m^2)`


b.)
`gamma=cos^-1 \ (36^2-(24^2+"42,13"^2))/(-2*24*"42,13")+cos^-1 \ (22^2-(33^2+"42,13"^2))/(-2*33*"42,13")=color(red)("89,7"°)`

A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Előre is köszönöm :) Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni.
Módosítva: 2 éve
0