Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elmagyarázni

Főoldal » Általános iskola » Matematika
365
Kérem valaki magyarázza el mi a folyamata,hogy kell csinálni? Elég ha egyet elmagyaráz,hogy érstem meg.Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
Az irreduciblis szó arra utal, hogy a tört már tovább nem egyszerűsíthető.
Tehát az első pl. 2³/2²*3
A számláló 2³-ban benne van a 2², gondolj csak arra, hogy a 2³=2*2*2, a 2²=2*2
Így ez egyszerűen: 2*2*2/2*2*3=2/3
Próbáld meg a többit is így, ha elakadsz keress bátran! :)
0