Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
364
A megoldás kiszámítását is kérném hozzá, előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`x=(n*(n-1))/2=(10*(10-1))/2=color(red)(45)`


b.)
`190=(n*(n-1))/2`

`380=n^2-n`

`0=n^2-n-380`

`n_(1,2) = (-b+-sqrt(b^2-4ac))/(2a)=(1+-sqrt((-1)^2-4*1*(-380)))/(2)=(1+-sqrt(1521))/2=(1+-39)/2={(cancel(n_1="-19")) , (color(red)(n_2 =20)):}`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Előre is köszönöm :) Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni.
Módosítva: 2 éve
0