Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Max az első 4 be szeretnék segítséget kérni

Főoldal » Középiskola » Matematika
363
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2.
`h - sz = 3`
`h = sz + 3 = 1 + 3 = 4`
`T = h * sz = 4 * 1 = 4 \ dm^2`

3.
`T = h * sz = 3.5 * 2 = 7 \ m^2`
`"ár" = T * "négyzetméterenkénti ár" = 7 * 3000 = 21000 \ Ft`

4.
`T = h * sz = h * 16 \ cm = 4 \ dm^2 = 400 \ cm^2`
`h = 400 // 16 = 25 \ cm`
`K = (h + sz) * 2 = (25 + 16) * 2 = 41 * 2 = 82 \ cm`

5.
`K = (h + sz) * 2 = 12`
`h + sz = 12 // 2 = 6`

Lehetséges kombinációk:
`{:(h = 5), (sz = 1):} } T = h * sz = 5 * 1 = 5 \ cm^2`

`{:(h = 4), (sz = 2):} } T = h * sz = 4 * 2 = 8 \ cm^2`

`{:(h = 3), (sz = 3):} } T = h * sz = 3 * 3 = 9 \ cm^2`
Ez utóbbi négyzet, azaz egyenlő oldalú téglalap. A feladat kiagyalójától függ, hogy ezt a különleges esetet is elfogadja-e lehetséges megoldásként.
0