Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi feledat

Főoldal » Középiskola » Matematika
370
Melyikhez tartozik nagyobb középponti szög: a 3 cm sugarú körben az
1,7cm-es ívhez, vagy a 4 cm sugarú körben a 2,3 cm hosszú ívhez?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1,7=3·π·α/180
306=3·π·α
α=32,47⁰

2,3=4·π·α/180
414=4·π·α
α=32,95⁰

Válasz: 4 cm sugarú körben a 2,3 cm hosszú ívhez nagyobb középponti szög tartozik
0