Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Irjegy kétjegyű

Főoldal » Általános iskola » Matematika
362
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha biztosra akarsz menni, felírod az számpárok ismert tagjainak prímtényezőit, majd választasz egy olyan prímszámot amely nincs a listában. (Nem muszáj prím számot választani, de így egyszerűbb.)

a)
`6 = 2 * 3`
`(6, color(red)11) = 1`

b)
`9 = 3^2`
`(9, color(red)13) = 1`

c)
`23 = 23`
`(23, color(red)17) = 1`

d)
`35 = 5 * 7`
`(color(red)19, 35) = 1`

e)
`(color(red)31, color(red)37) = 1`


Ha nem akarod, hogy annyira átlátszó legyen, hogy biztonságra játszottál a prímszámokkal, csak szorozd be a piros számokat valamivel ami nincs a másik szám osztói között.

a)
`6 = 2 * 3`
`color(green)(11 * 5 = 55)`
`(6, color(red)55) = 1`

b)
`9 = 3^2`
`color(green)(13 * 7 = 91)`
`(9, color(red)91) = 1`

c)
`23 = 23`
`color(green)(17 * 2 = 34)`
`(23, color(red)34) = 1`

d)
`35 = 5 * 7`
`color(green)(19 * 3 = 57)`
`(color(red)57, 35) = 1`

e)
`color(green)(31 * 3 = 93)`
`color(green)(37 * 2 = 74)`
`(color(red)93, color(red)74) = 1`
Módosítva: 2 éve
-1