Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
345
A megoldás kiszámítását is kérném hozzá, előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`(n*(n-1))/2=(6*(6-1))/2=color(red)(15)`



b.)
Minden csoportban `(n*(n-1))/2=(3*(3-1))/2=color(red)(3)` mérkőzés történt.

A csoportok által lejátszott mérkőzések száma is 3. Így összesen: `2*3+3=color(red)(9)` mérkőzés történt.


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Előre is köszönöm :) Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni.
Módosítva: 2 éve
-1