Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
353
A 4. Feladat kéne!
Köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Sos!
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Megcsinálod a prímtényezős felbontást számológéppel!
360=2³·3²·5
4725=3³·5²·7
1617=3·7²·11

LNKO=3

LKKT=2³·3³·5²·7²·11

360 osztóinak száma =(3+1)*(2+1)*(1+1)=24 db
4725 osztóinak száma =(3+1)*(2+1)*(1+1)=24 db
1617 osztóinak száma =(1+1)*(2+1)*(1+1)=12 db
Tehát az 1607-nek van a legkevesebb osztója.
1