Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kéne egy szorgalmi 5os:))

Főoldal » Középiskola » Matematika
384
képlet : Pn=P0(r+1)2on
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`P_n=P_0*(1+r)^n=>r=(sqrt(P_n/P_0)^n-1)*100=(sqrt(("16,78"*10^6)/(10*10^6))^(2013-1950)-1)*100=(sqrt(("16,78")/(10))^63-1)*100=color(red)("0,82"%)`


`P_n=P_0*(1+r)^n=>r=(sqrt(P_n/P_0)^n-1)*100=(sqrt(("17,26"*10^6)/("16,83"*10^6))^(2021-2014)-1)*100=(sqrt(("17,26")/("16,83"))^7-1)*100=color(red)("0,36"%)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Előre is köszönöm :) Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni.
Módosítva: 2 éve
-1