Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Másodfokú egyenlet megoldása szorzattá alakítással

Főoldal » Középiskola » Matematika
372
Sziasztok. Valaki megtudná mondani, hogy hogyan oldhatnám meg az alábbi feladatokat? A megoldást tudom, mert benne van a megoldókulcsban, csak azt is szeretném tudni, hogy hogyan kell megoldani, mert jövő héten írunk belőle dolgozatot
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Úgy oldhatod meg ahogy kéri a feladat. Szorzattá alakítod egyenlőv teszed a két szorzatrészt 0-val és megoldod őket.

pl.:
`x^3-9x=0`

`x*(x^2-9)=0`

Két eset lehetséges ugye.

`color(red)(x_1=0)`

Valamint

`x^2-9=0`

`x^2=9`

`color(red)(x_("2,3")=+-3)`

Megvan mind a 3 megoldás. Ugyan így a többit is.
0