Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
594
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni,részletezni a feladatot?
Köszönöm
1, Egy színház 15 soros nézőterén a második sortól kezdve minden sorban ugyanannyival több szék van,mint az előző sorban.A 6. sorban 26 szék,a 10.sorban 34 szék van.
Hány szék van összesen a nézőtéren?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a6=a1+5d=26
a10=a1+9d=34
Kivonod az alsóból a felsőt 4d=8 amiből d=2 és a1=16

a15=a1+14d=16+2*14=44

(16+44)/2 * 15=450 szék van.
0