Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tud segíteni a Matek házim-ban? SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
364
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`1024^1024=(2^10)^1024=color(red)(2^10240)`


b.)
`32^-32=(2^5)^-32=color(red)(2^-160)`


c.)
`(1/8)^500=(1/2^3)^500=(2^-3)^500=color(red)(2^-1500)`


d.)
`(1/128)^-128=(1/2^7)^-128=(2^-7)^-128=color(red)(2^896)`





a.)
`(3a+3b)/(a^2-b^2)=(3*(a+b))/((a-b)*(a+b))=color(red)(3/(a-b))`


b.)
`(x^2-y^2)/(5x-5y)=((x-y)*(x+y))/(5*(x-y))=color(red)((x+y)/5)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Előre is köszönöm :) Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni.
Módosítva: 2 éve
0