Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S. O. S valaki tud segíteni

Főoldal » Általános iskola » Matematika
445
Két természetes szám összege 100. Az egyik háromszor akkora, mint a másik.Melyik ez a két szám?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`x+3x=100`

`4x=100`

`x=25`


Egyik szám: `x=color(red)(25)`

Másik szám: `3x=3*25=color(red)(75)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Előre is köszönöm :) Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni.
Módosítva: 2 éve
0