Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvény

Főoldal » Középiskola » Matematika
1728
Az f függvényt a valós számok halmazán értelmezzük az x → 3⋅ |x + 6| hozzárendelési
utasítással. Melyik x esetén veszi fel a függvény a legkisebb értékét, és mekkora ez az
érték?
x=?
legkisebb függvény érték=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az |x+6| nem vesz fel negatív értéket, vagyis csak 0-t és pozitívat. Értelemszerűen ez akkor a legkisebb, hogyha a 0-t veszi fel, ezt pedig x=-6-nál teszi, ekkor a függvényérték: 3*|6-6|=3*|0|=3*0=0.
1