Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Körhenger

Főoldal » Középiskola » Matematika
343
Egy egyenes körhenger átmérője és magassága egyenlő.Mekkora a felszíne és a térfogata,ha alapkörének sugara 8cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`V=r^2*pi*m=8^2*pi*16=color(red)(1024pi \ cm^3)`

`A=2*pi*r*(r+m)=2*pi*8*(8+16)=color(red)(384pi \ cm^2)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Előre is köszönöm :) Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni.
Módosítva: 2 éve
1