Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hasáb

Főoldal » Középiskola » Matematika
378
Egy szabályos háromoldalú egyenes hasáb minden éle 4cm hosszú.Mekkor a felszíne,térfogata és testátlója?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`V=(sqrt3*a^2*m)/4=(sqrt3*4^2*4)/4=color(red)("27,71" \ cm^3)`

`A=(2*sqrt3*a^2)/4+n*a*m=(2*sqrt3*4^2)/4+3*4*4=color(red)("61,86" \ cm^2)`

Nincs testátlója.


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Előre is köszönöm :) Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni.
Módosítva: 2 éve
1