Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kocka

Főoldal » Középiskola » Matematika
365
Egy kocka felszíne 600cm².Mekkora a térfogata?Milyen hosszú a lapátlója és a testátlója?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`A=600` `cm^2`

`A=6a^2`

`600=6a^2`
`a^2=100`
`a=10` `cm`

`V=a^3`
`V=10^3=1000` `cm^3`

lapátló

`sqrt(10^2+10^2)=10sqrt(2)` `cm`

testátló

`sqrt(10^2+10^2+10^2)=10sqrt(3)` `cm`
1