Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
455

Korinnának ma van a születésnapja. 7 év múlva kijelentheti, hogy pontosan nyolcszor idősebb lett, mint amennyi 7 éve volt.
Mostani életkorához képest hányszor annyi idős lesz újabb 7 év múlva?


8-szor
9-szer
15-ször
16-szor
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
mostani életkora: `x`

7 év múlva: `x+7`


`x+7=8x`

`7x=7`

`x=1`

Most 1 éves, 7 év múlva 8 lesz.

Tehát 8-szor.
0