Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok megoldása egyenlettel

Főoldal » Középiskola » Matematika
379
1,melyik az a szám, amelyiknek a 80%-a 6-tal nagyobb a felénél?
2, Budapest és Balatonfenyves között 210 km van. A két városból egyszerre indul El két kocsi, az egyik 50km/h, a másik 90km/h sebességgel. Mikor (mennyi idõ múlva) és hol találkoznak?

Két ismeretlenes egyenletmegoldást még nem tanultunk, szóval lehetõleg azt mellõzzétek, légyszives. Többnyire táblázattal csináljuk ezeket a feladatokat, és örülök a magyarázatnak!!
Köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat

0,8·x=0,5·x+6
0,3·x=6
x=20
Ellenőrzést rád bízom.

2. feladat:
50·x+90·x=210
140x=210
x=1,5 óra múlva találkoznak.
Budapesttől 75 km-re vagy Balatontól 135 km-re.
1