Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
357
Képet csatoltam. Fontos lenne!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`36.000*(1-x/100)*(1-(2x)/100)=13.500`

`(1-x/100)*(1-(2x)/100)=3/8`

`5.000-150x+x^2=1875`

`x^2-150x+3.125=0`

`x_(1,2) = (-b+-sqrt(b^2-4ac))/(2a)=(150+-sqrt((-150)^2-4*1*3.125))/(2)={(x_1=25) , (x_2 =125):}`

Tehát az első csökkentés `color(red)(25%)`-os volt.

A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Előre is köszönöm :) Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni.
Módosítva: 2 éve
-1