Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
339
1. A kocka testátlója 18cm-es.
a) Mekkora a felszíne, térfogata?
b) Hány %-kal nő a felszíne, ha az éleit 1cm-rel megnöveljük?
2.A téglatest testátlója 65cm. Az egyik éle √624cm-es, a másik 24cm-es.
a) Mekkora a harmadik él?
b) Mekkora a test felszíne és térfogata?
3. Egy 12cm és 8cm oldalhosszúságú téglalapot megforgatunk a rövidebb oldala körül. Mekkora a keletkező forgástest
térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
`a=D/sqrt3=18/sqrt3="10,39" \ cm`

a.)
`V=a^3="10,39"^3=color(red)("1.122,37" \ cm^3)`

`A=6*a^2=6*"10,39"^2=color(red)(648 \ cm^2)`


b.)
`x=((6*("10,39"+1)^2)/(6*"10,39"^2)-1)*100=color(red)("20,18" %)`




2.)
a.)
`c=sqrt(D^2-b^2-a^2)=sqrt(65^2-624-24^2)=color(red)(55 \ cm)`


b.)
`V=a*b*c=24*sqrt624*55=color(red)("32.973,59" \ cm^3)`

`A=2*(ab+ac+bc)=2*(24*sqrt624+24*55+sqrt624*55)=color(red)("6.586,84" \ cm^2)`




3.)
`V=r^2*pi*m=12^2*pi*8=color(red)("301,59" \ cm^3)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0