Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

4. Egy szabályos háromszög alapú hasáb térfogata 1200cm3 , a magassága 15cm. a) Mekkora az alaplap élhossza? b) Mekkora a felszíne?

Főoldal » Középiskola » Matematika
351
4. Egy szabályos háromszög alapú hasáb térfogata 1200cm3

, a magassága 15cm.

a) Mekkora az alaplap élhossza?
b) Mekkora a felszíne?

5. Egy egyenes körhenger felszíne 160π cm , a magassága 4cm.
a) Mekkora az alapkör sugara?
b) Mekkora a henger térfogata?
c) Mekkora a tengelymetszetének területe?


A válaszokat nagyon megköszönném, holnap éjfélre kell leadnom, de egyszerűen nem értem:(
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
4.)
a.)
`a=sqrt(V/((sqrt(3)*m)/4))=sqrt((1.200)/((sqrt(3)*15)/4))=color(red)("13,59" \ cm)`


b.)
`A=2*(sqrt3*a^2)/4+n*a*m=2*(sqrt3*"13,59"^2)/4+3*"13,59"*15=color(red)("771,49" \ cm^2)`




5.)
a.)
`A=2pir*(r+m)`

`160pi=2*pi*r*(r+4)`

`80=r^2+4r`

`0=r^2+4r-80`

`r_(1,2) = (-b+-sqrt(b^2-4ac))/(2a)=(-4+-sqrt(4^2-4*1*(-80)))/(2)={(cancel(r_1="-11,17" \ cm)) , (color(red)(r_2 ="7,17" \ cm)):}`


b.)
`V=r^2*pi*m="7,17"^2*pi*4=color(red)(646 \ cm^3)`


c.)
`T=2*r*m=2*"7,17"*4=color(red)("57,36" \ cm^2)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
-1