Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
306
A mértani sorozat elsó tagja 3 és a hányadosa 2? Számold ki a sorozat ötödik tagját!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a₁=3 és q=2
a₅=a₁·q⁴=3·2⁴=48

Általános iskolás módon:
3; 6; 12; 24 és 48 tehát mindig kettővel szorzol
1