Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
355
Egyenes körkúp alapkörének sugara (r=0,5 méter), magassága (m=1,2 méter).
Mekkora a kúp felszíne és térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
V=r²·π·m/3=0,5²·π·1,2 / 3=0,1·π=0,3142m³

0,5²+1,2²=a² amiből a=1,3 méter
A=r²·π+r·π·a=0,5²·π+0,5·π·1,3=0,9·π=2,83m²
1