Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Határozd meg

Főoldal » Általános iskola » Matematika
319
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a)
`x / 30 = 3 / 5`
`x = (30 * 3) / 5 = 90 / 5 = color(red)18`

b)
`(x + 1) / 10 = 3 / 5`
`x + 1 = (10 * 3) / 5 = 30 / 5 = 6`
`x = 6 - 1 = color(red)5`

c)
`15 / x = 3 / 5`
`x = (15 * 5) / 3 = 75 / 3 = color(red)25`

d)
`24 / (25 + x) = 3 / 5`
`25 + x = (24 * 5) / 3 = 120 / 3 = 40`
`x = 40 - 25 = color(red)15`
0