Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
547
Egyes és hármas feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
a) `A*B=5*10^12*2*10^11=5*2*10^12*10^11=10^1*10^12*10^11=10^(1+12+11)=10^24`

b) `A+B=5*10^12+2*10^11=5*10^12+0.2*10^12=5.2*10^12`


2.)
a) Az értelmezési tartomány azon `x` értékek halmaza, amelyekhez tartozik `y` függvényérték. Az ábráról könnyen leolvasható, hogy ez a [-4; 4] zárt intervallum.

b) Az értékkészlet pedig azon `y` értékek halmaza, amiket a függvény elő tud állítani. Az ábra alapján ez [-1; 4].
0