Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűségszámítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
376
Sziasztok! Ebbe a feladatba már teljesen belekavarodtam
Valaki légyszi segítsen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, valószínűségszámítás
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy A eset valószínűségét(P) úgy lehet kiszámolni, hogy a kedvező(jó)(k) esetek számát elosztod az összes eset(n) számával.
P(A)=k/n
Az eredmények két tizedesjegyre vannak kerekítve.

Ebben a feladatban az összes eset az összes meccs, amit Carlsen lejátszott, tehát:
384+303+78+250+419+65=1499

A kedvező esetek pedig:

a.) Carlsen világossal játszott: 384+303+78=765
765/1499=0.51 => a valószínűség 51%

b.)Carlsen nyert: 384+250=634
634/1499=0.42 => a valószínűség 42%

c.) Ellenfele sötéttel nyert. Ez azt jelenti, hogy
1. Carlsen világossal játszott ÉS
2. Carlsen veszített
78/1499=0.05 => a valószínűség 0.5%





Módosítva: 2 éve
0