Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
311
q=-3
a2=1.5
Számold ki a1. a6. a10 s10
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a_1=a_2/q=("1,5")/(-3)=color(red)("-0,5")`

`a_6=a_1*q^5=-"0,5"*(-3)^5=color(red)("121,5")`

`a_10=a_1*q^9=-"0,5"*(-3)^9=color(red)("9.841,5")`

`S_10=a_1*(q^n-1)/(q-1)="0,5"*((-3)^10-1)/(-3-1)=color(red)(7.381)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1