Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
346
Hogyan kell megoldani ezt a képletet ha a p keresük. Tn=125971 to=100000. P=? N=3 év
A megoldást levezetve kérném képletbe be helyetesítve és úgy ki számolva. Köszönöm előre is
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`125.971=100.000*(1+p)^3`

`root(3)(125.971/100.000)-1=p`

`"0,08"=p`

Tehát `color(red)(8%)`-os a kamat mértéke.


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0